Waarom is het beter om naakt naar de sauna te gaan?

Waarom is het beter om naakt naar de sauna te gaan?

Wil je een sauna echt op de juiste manier beleven, dan moet je natuurlijk naakt in de sauna. Dit is niet alleen omdat het traditie is, maar ook gewoon omdat het gezonder is. Door naakt in de sauna te gaan, zal je lichaam de warmte beter opnemen, en zal het effect van de sauna natuurlijk ook veel groter zijn.

Ga je met badkleding in de sauna, dan zal het zweet van je lichaam zich vastzetten in deze badkleding, wat voor een plakkerig gevoel zorgt. Je zal je helemaal niet zo zuiver voelen na de sauna, dan wanneer je naakt in de sauna bent gegaan.

Bloedsomloop niet vertragen

Bovendien zal de elastiek van je badkleding een efficiënte bloedsomloop vertragen. Door de warmte in de sauna worden de aderen wijder en zal de bloedcirculatie naar hersenen, hart en longen dus gestimuleerd worden. Dit is een normale reactie van het lichaam. De knellende elastiek van je badkleding zal dit normale proces afremmen.

Ook het afkoelen tijdens en na de saunasessie gaat veel efficiënter zonder kleding aan. Een short zal immers het afkoelen vertragen. Een nat lichaam zal minder goed zweten wanneer je in de sauna bent. Het is ook om die reden dat je steeds droog in de sauna moet gaan.

Badkleding betekent natuurlijk ook extra textiel, terwijl het in een saunacabine al zo warm kan zijn. Met badkleding aan is de kans dus veel groter dat je oververhit raakt.

Onwennig gevoel gaat snel weg

Naakt in de sauna gaan kan de eerste keer heel onwennig verlopen, maar gelukkig went het snel. Niet alleen omdat het heel natuurlijk aanvoelt, maar ook omdat er in de sauna vaak strenge regels gelden.

Zelf een sauna kopen

Heb je toch nog problemen om naakt naar een gemengde sauna te gaan, dan kan je natuurlijk nog steeds kiezen voor de ultieme optie, namelijk zelf een sauna kopen. In je eigen sauna ben je altijd alleen, en je zit er steeds op je gemak. Bovendien is een eigen sauna tegenwoordig best betaalbaar geworden.

Neem eens een kijkje in het assortiment van Equano, voor een groot aanbod aan sauna’s. Bekijk zeker ook regelmatig onze promotiepagina, waar je een sauna aan een scherpe prijs op de kop kan tikken.