Sauna accessoires voor je wellness ruimte

Sauna accessoires voor je wellness ruimte

Heb je thuis een wellness ruimte waar je op elke moment heerlijk kan ontspannen en waar je alle stress helemaal kwijt raakt? Je wellness ruimte in duiken wordt nog aangenamer met sauna accessoires. Geuren, kleuren en audio maken immers een groot verschil op je ervaring.

Geuren en kleuren in je wellness ruimte

Het is geen toeval dat er in sauna gelegenheden heel vaak etherische oliën worden opgegoten. Niet alleen stijgt de temperatuur daardoor, de olie geeft een heerlijk aroma af die een rustgevend effect heeft op je lichaam. Niet alleen in de sauna speelt de geur een belangrijke rol, ook in een stoombad zijn etherische oliën onmisbaar: ze doen je luchtwegen helemaal opengaan, wat vooral in de winter nodig kan zijn.

Naast de geur is ook de kleur in je sauna erg belangrijk. Kleurentherapie in je infraroodcabine of je jacuzzi zorgt voor een extra effect op je lichaam. Elke kleur heeft daarbij zijn eigen specifieke kenmerken en effecten.

Muziek in je wellness ruimte

Een bezoekje aan de sauna wordt pas echt compleet als het gepaard gaat met de juiste muziek. Muziek heeft altijd een effect op je gemoedstoestand, ontspannende muziek zorgt ervoor dat je nog beter tot rust komt. Er bestaan tal van waterdichte speakers die perfect geschikt zijn voor gebruik in je eigen wellness ruimte thuis en ook een jacuzzi met ingebouwde speakers behoort tot de mogelijkheden.

Wellness onderhoud producten

Uiteraard vraagt je wellness ruimte het nodige onderhoud en dus ook de nodige onderhoudsproducten. Dan denken we bijvoorbeeld aan saunareinigers en sauna-olie. Heb je een stoombad of een combi sauna, dan heb je ontkalkingsmiddel zodat je de stoomgenerator af en toe kan ontkalken.

Andere sauna accessoires

Tot slot zijn er nog enkele accessoires die onmisbaar zijn:

  • Hoofd- en voetsteunen: om comfortabel te kunnen liggen of zitten in je sauna, infraroodcabine of jacuzzi dan zijn hoofdsteunen en voetsteunen natuurlijk erg belangrijk.
  • Thermometer en hygrometer: iedereen heeft zo zijn eigen voorkeuren. Ervaren saunagangers hebben waarschijnlijk graag een hogere temperatuur en luchtvochtigheid, terwijl minder ervaren suanagangers daar vaak niet zo goed tegen kunnen. Met een thermometer en hygrometer vind je snel de ideale temperatuur.
  • Zandloper: te lang in een sauna zitten is niet gezond, een zandloper is dus onmisbaar.