Infraroodcabine en je gezondheid

Infraroodcabine en je gezondheid

De infraroodcabine is vandaag erg populair. In tegenstelling tot een klassieke sauna, is een infraroodcabine minder warm, en ga je er minder zweten. De werking van een infraroodcabine is gebaseerd op infraroodstraling, die tot diep in de spieren en de gewrichten doordringt. De omgevingswarmte is er niet zo belangrijk, de stralingswarmte des te meer: tot 80 procent van de stralingswarmte wordt rechtstreeks in lichaamswarmte omgezet. De overige 20 procent wordt gebruikt om de omgevingslucht op te warmen. De straling en de warmte hebben een ontspannend effect op je spieren, en daarmee ook op je gezondheid.

Is infraroodstraling gezond?

Je hoeft je bij een sessie in de infraroodcabine helemaal geen zorgen te maken: infraroodstraling is gezond, en heeft geen negatieve effecten op je gezondheid. Integendeel, er zijn alleen maar positieve effecten! Welke positieve effecten dat precies zijn, hangt af van de straling: er zijn 3 types infraroodstraling, elk met een andere werking en een ander effect. Algemeen kan je wel stellen dat een regelmatig bezoek aan een infraroodcabine goed is voor je spieren, voor je huid en voor je hart- en bloedvaten.

De verschillende types straling en hun effect op je lichaam

Er zijn 3 types infraroodstraling: de kortgolvige IRA-straling, de middengolvige IRB-straling en de langgolvige IRC-straling.

  • De kortgolvige straling dringt door tot in het vetweefsel, de spieren en de gewrichten. Daarnaast warmt deze straling de ruimte ook op
  • Middelgolvige straling dringt rechtstreeks door tot in de huid en de bloedvaten.
  • Langgolvige straling dringt door tot helemaal in het zenuwstelsel. De type straling warmt de ruimte amper of niet op, maar warmt daarentegen wel het lichaam het meest op.

Plaats thuis een infraroodcabine en geniet van een betere gezondheid

Een regelmatige sessie in een infraroodcabine heeft tal van positieve effecten op je gezondheid: het is goed voor je spieren die helemaal los komen, het is goed voor je huid en het is goed voor je afweersysteem. Plaats thuis een infraroodcabine en geniet er waar en wanneer, en in alle privacy van. Het enige wat je nodig hebt is 1 vierkante meter plaats en een stopcontact!