Wellness thuis? Ga voor het volledige pakket!

Wellness thuis? Ga voor het volledige pakket!

Heerlijk toch, zo een dagje naar een wellness center gaan? De sauna, de jacuzzi, een heerlijk stoombad, … je komt er als herboren uit! Maar waarom zou je je beperken tot een wellness center, als je ook gewoon thuis van dergelijke luxe kan genieten? Je eigen wellness center thuis is vandaag geen onbereikbare droom meer, ook voor mensen met een beperkt budget bestaan er oplossingen op maat.

Sauna en jacuzzi combineren

Heel vaak kiezen mensen voor een combinatie van een sauna en een jacuzzi. Logisch, de twee vullen elkaar perfect aan. Een jacuzzi is heel ontspannend, je zit er zo lang in als je zelf wil en je komt helemaal tot rust. Een sauna is ook rustgevend, maar vraagt wel enige inspanning van je lichaam. Bovendien kan je er niet eeuwig in blijven zitten. Zeker als je budget niet al te hoog is, is dit de perfecte oplossing om toch je eigen wellness center in huis te halen.

Sauna en infraroodcabine combineren

Een andere logische combinatie is die van een sauna en een infraroodcabine. Bij een infraroodcabine dringt de infraroodstraling tot diep in je lichaam, met een heilzaam effect voor spieren en gewrichten. Zweten doe je in een infraroodcabine amper, ondanks de hoge temperatuur. Dit in tegenstelling tot een sauna, die veel oppervlakkiger werkt: in plaats van in je lichaam door te dringen, heeft een sauna vooral effect op je huid. Door beiden te combineren bereik je het ultieme wellness affect, waarbij je hele lichaam en geest tot rust komen.

Je eigen wellness center: oplossingen op maat

Heb je een ruime tuin of plaats genoeg in huis? Dan installeer je toch gewoon je eigen wellness center, met een sauna, een infraroodcabine én een jacuzzi?! Vandaag hoeft dat geen onbereikbare droom meer te zijn, ook met een beperkt budget kom je al een heel eind. Het is dan vooral een kwestie van zoeken naar een oplossing op maat. Zo kan je bijvoorbeeld een kleine sauna voor één of twee personen combineren met een grotere jacuzzi voor meerdere personen. Een andere mogelijkheid is een sauna, een infraroodcabine en een jacuzzi die allemaal voor één of voor twee personen zijn.