Win ruimte dankzij een inbouwsauna

Win ruimte dankzij een inbouwsauna

Af en toe eens  naar de sauna gaan en helemaal tot rust komen, wie droomt er niet van? Een sauna, en wellness in het algemeen, raakt steeds meer ingeburgerd in Vlaanderen. En dat is niet onlogisch. In deze hectische tijden, waarbij iedereen een druk professioneel leven afwisselt met een al even druk sociaal leven, is de sauna zowat de enige plaats waar we nog volledig tot onszelf komen.

Thuis een eigen sauna installeren

Sommige liefhebbers van de sauna gaan zelfs nog een stapje verder, en installeren thuis een eigen sauna. Ook dat fenomeen wordt veel minder ongewoon. Tegenwoordig is het vrij makkelijk om een saunacabine bij je thuis te laten plaatsen. De installatie verloopt heel eenvoudig, en bovendien zijn de prijzen zeker niet te hoog voor zoveel wellness.

Afgezien van de prijs en de functionaliteit, kijkt men vaak ook naar de afmetingen van een sauna. Hoewel er sauna’s bestaan met vrij compacte afmetingen, is de grootte van de cabine toch een aspect dat veel consumenten tegenhoudt. Onterecht, want installateurs van sauna’s hebben vandaag de dag heel veel mogelijkheden.

Kiezen voor een inbouwsauna

Net zoals huishoudtoestellen en haarden zijn ook sauna’s perfect in te bouwen in het interieur. Dit zorgt ervoor dat de saunacabine een veel harmonieuzer geheel vormt met de rest van het interieur. Dit is niet alleen esthetisch veel mooier, het zorgt ook voor bijkomende ruimte.

Een typisch voorbeeld waarbij de sauna zich aanpast aan de rest van het interieur, is de plaatsing van een sauna onder een trap of onder een schuin dak. Vaak zijn dit ruimtes die niet frequent gebruikt worden. Het is dus ideaal om de sauna de juiste afmetingen te geven, en hem in deze ruimtes te plaatsen. Op die manier maak je immers optimaal gebruik van de beschikbare ruimte.

De prijs van een inbouwsauna

Naast de vele voordelen hangt wel één nadeel vast aan het inbouwen van je sauna in het interieur. Je kiest immers niet voor een standaard model, maat wel voor een model dat op maat gemaakt moet worden. Het gevolg is natuurlijk dat dit soort sauna iets duurder zal zijn dan een standaard model. Maar de vele voordelen van een inbouwsauna zijn die hogere prijs zeker waard.

Ben je zelf ook geïnteresseerd in zo’n sauna die ingebouwd is in het interieur? Neem dan snel contact op met Equano voor info of een vrijblijvende offerte.