De voordelen van een sauna

De voordelen van een sauna

Een bezoekje aan de sauna is niet alleen lekker ontspannend, het is ook goed voor je gezondheid en voor je huid. Koop je je eigen sauna voor thuis, dan kan je bovendien op elk moment en in alle rust en privacy van deze voordelen genieten! Er bestaan twee verschillende soorten sauna’s, elk met hun eigen voordelen: een klassieke, Finse sauna is vooral goed voor de huid. Een infraroodsauna heeft dan weer een heilzame werking op de spieren en de gewrichten. Daarnaast versterkt een sauna je immuunsysteem, zodat je minder last hebt van verkoudheden en de griep.

De voordelen van een Finse sauna

Een Finse sauna is een klassieke sauna, zoals we die allemaal kennen. De sauna wordt verwarmd door koud water op hete kolen te gieten. Een Finse sauna heeft tal van voordelen voor je gezondheid:

  • Je huid wordt tot diep in de poriën gereinigd en afvalstoffen worden verwijderd uit je lichaam.
  • Je traint je hart- en bloedvaten: je hartslag verhoogt in een sauna dankzij de hogere temperatuur.
  • Een Finse sauna werkt bijzonder ontspannend, zodat je al je stress en zorgen even vergeet.
  • Heb je last van chronische aandoeningen? Dan kan een saunabezoekje die klachten verminderen en verzachten.

De voordelen van een infraroodsauna

Daar waar een Finse sauna vooral ontspannend werkt, en je huid reinigt, heeft een infraroodsauna vooral een positieve invloed op je spieren en gewrichten: de infrarood straling dringt door tot diep in je lichaam, en heeft een herstellende werking.

  • De infraroodstraling dringt tot diep in de huid, en heeft een herstellende werking. Vooral spier- en gewrichtspijn kan hierdoor afnemen.
  • De infraroodstraling zorgt voor een intense doorbloeding van de huid en de spieren. Afvalstoffen worden bovendien sneller afgevoerd.
  • Door regelmatig gebruik te maken van een infraroodcabine, ga je fit en gezond door het leven.

De voordelen van een sauna thuis plaatsen

De voordelen van een saunabezoek zijn talrijk, maar veelal bezoek je een sauna niet op regelmatige basis. Nochtans zijn de heilzame effecten vooral merkbaar bij regelmatig gebruik! Daarnaast biedt een sauna die je thuis plaatst nog andere pluspunten:

  • Je geniet op elk gewenst moment van de dag van je sauna. Een stresserende dag gehad op het werk? Dan spring je ’s avonds toch gewoon even in de sauna!
  • Je geniet van alle rust en privacy die je je maar kan wensen.
  • Je bespaart op langere termijn, een bezoek aan een saunacomplex kost je immers steeds geld.

Zelf thuis een sauna plaatsen en genieten van alle voordelen die een sauna je bieden? Contacteer ons dan voor een vrijblijvende offerte.