Wat is het verschil tussen een sauna en een infraroodcabine?

Wat is het verschil tussen een sauna en een infraroodcabine?

Zowel een sauna als een infraroodcabine zijn bedoeld om je lichaam op te warmen. De manier waarop ze dit doen is echter verschillend. In een klassieke sauna, ook wel de Finse sauna genoemd, zal de lucht verwarmd worden tot 80° à 100° Celsius. Je lichaam warmt op en je begint te transpireren. Samen met het zweet worden heel wat gifstoffen en afvalstoffen afgevoerd, waardoor je lichaam weer wat zuiverder wordt.

Infraroodstralen rechtstreeks op het lichaam

Ook bij een infraroodcabine zal het lichaam worden opgewarmd, maar in hier geval gebeurt dat door middel van infraroodstralen die rechtstreeks op je lichaam inwerken. In tegenstelling tot een klassieke sauna is de warmte in een infraroodcabine veel draaglijker. De temperatuur bedraagt tussen 45° en 65° Celsius. Ook deze temperaturen zullen je al doen zweten, en dit op een meer efficiënte manier.

Omwille van de aangenamere temperaturen is de infraroodcabine veel beter geschikt voor mensen die niet zo goed tegen de warmte kunnen. Ook ouderen en hartlijders kunnen beter de infraroodcabine gebruiken.

verschil tussen sauna en infrarood

Geschikt voor particulier gebruik

De infraroodcabine biedt nog een aantal bijkomende voordelen ten opzichte van de klassieke sauna. Een infraroodcabine is meestal veel kleiner, en daarom ook uitstekend geschikt voor particulier gebruik. Je kan de infraroodcabine in werking zetten door middel van een eenvoudig stopcontact. Bovendien bedraagt de opwarmtijd van een infraroodcabine slechts 5 à 10 minuten, wat aanzienlijk korter is dan de opwarmtijd van 30 à 45 minuten bij de klassieke sauna.

Hogere efficiëntie

Een infraroodcabine is ook gewoon veel efficiënter dan een klassieke sauna. Bij de infraroodcabine wordt slechts 20% van de energie verbruikt voor de opwarming van de omgeving. De overige 80% wordt rechtstreeks gebruikt om het lichaam op te warmen. Een infraroodcabine zal dus veel efficiënter omspringen met energie.

Finse sauna veel gezelliger

Een klassieke sauna heeft dan weer als voordeel dat het veel gezelliger is. Het benadert die typische sauna ervaring, waarbij wordt gewerkt met stoom en kolen. Heb je veel tijd, en gebruik je een sauna om gezellig bij te praten met vrienden of familie, dan is de Finse sauna meer geschikt.

Informeer naar onze prijzen!

Ben je geïnteresseerd in het plaatsen van een sauna? En zou je graag wat meer advies inwinnen? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen voor meer informatie. Wil je graag de prijs van een sauna kennen? Vraag een gratis offerte aan.