Stoomcabine met sauna

Stoomcabine met sauna

Je kan ervoor kiezen om een sauna te kopen, of je kan kiezen voor een stoomcabine. Maar je hebt natuurlijk ook de mogelijkheid om beide met elkaar te combineren. Op die manier combineer je alle voordelen tot een perfect geheel.

Maar we beginnen bij het begin. Wat is een sauna? Wat is een stoomcabine? En vooral, wat is het verschil tussen beiden?

Verschil tussen stoomcabine en sauna

Een sauna en een stoomcabine hebben eigenlijk hetzelfde effect, namelijk het zweten en het stimuleren van de bloedsomloop. Het grote verschil tussen een sauna en een stoomcabine zit voornamelijk in de verwarmingscapaciteit en in de vochtigheidsgraad. In een sauna kan de temperatuur soms oplopen tot zo’n 95° C, terwijl in de stoomcabine vaak lagere temperaturen heersen. Het is er maximum 48° C.

Een stoomcabine werkt uiteraard op basis van stoom. Dit heeft als gevolg dat de vochtigheidsgraad in de stoomcabine veel hoger ligt dan in een sauna. In de stoomcabine bedraagt de vochtigheidsgraad 100%, terwijl de vochtigheidsgraad in de sauna slechts zo’n 20% à 25% bedraagt.

Stoomcabine draaglijker dan sauna

Deze verschillen zorgen ervoor dat een stoomcabine veel draaglijker is dan een sauna. Door de hoge vochtigheidsgraad zal je toch voldoende zweten. Dat betekent meteen ook dat je bij een allereerste saunabezoek best begint met een stoomcabine.

Combineer stoomcabine en sauna

Door te kiezen voor een sauna met stoomcabine, kies je voor een combinatie van beiden. Dat betekent dat je kan genieten van een langdurige saunasessie om volledig tot rust te komen, maar evenzeer van een kortstondige sessie in de stoomcabine indien je maar weinig tijd hebt. Heb je bijvoorbeeld iemand in het gezin die niet goed tegen de warmte van de sauna kan? Dan kan die persoon gebruik maken van de stoomcabine, terwijl anderen kunnen kiezen voor de sauna. Net de vele opties maken een stoomcabine met sauna zo’n interessante investering.

Ontdek zelf het gemak van de combinatie van stoomcabine en sauna. In de toonzaal in Sint-Pauwels kan je de modellen van Equano bekijken. Je hebt er ook de mogelijkheid om meteen even deze toestellen uit te testen. Nu al weten hoeveel een stoomcabine met sauna kost? Vraag een vrijblijvende offerte aan!