Sauna op maat? Geen probleem!

Sauna op maat? Geen probleem!

Steeds meer mensen kiezen ervoor om thuis een sauna te laten plaatsen. Door thuis een sauna te plaatsen hoef je natuurlijk niet meer naar een publieke sauna, maar kan je kiezen wanneer je zelf naar de sauna gaat. Je zit er helemaal in je eentje, ideaal om volledig tot rust te komen.

Misschien ben je zelf ook al een tijdje op zoek naar een eigen sauna, maar twijfel je of je er wel voldoende plaats voor hebt in je woning. Andere hebben misschien wel voldoende plaats, maar zouden de sauna graag op een heel specifieke plek in huis willen installeren, bijvoorbeeld in een schuine hoek.

Sauna op maat

Indien het niet interessant is om een standaardmodel te plaatsen op de plek waar jij het wil, dan heb je nog steeds de mogelijkheid om een sauna op maat te laten bouwen. Bij een sauna op maat zal je samen met de sauna-installateur eerst bekijken wat de wensen en de mogelijkheden zijn. Indien er geen standaardmodel kan geplaatst worden, dan kan besloten worden om een sauna op maat te laten maken.

Meestal heb je niet oneindig veel mogelijkheden bij het plaatsen van een sauna op maat. Vaak kan je kiezen uit enkele formaten, waaruit je dan het formaat kiest dat je best past in je woning. Zo kan je er bijvoorbeeld voor kiezen om het standaardmodel iets minder breed te laten maken, omdat dit dan beter uitkomt.

Schuine hoek of schuin dak

Ook een veel voorkomend geval is een schuine muur. Vaak heeft een sauna een rechthoekige vorm, en krijg je dus een inefficiënte ruimte-indeling indien je deze sauna in een schuine hoek plaatst. Om dit op te lossen, kan je ervoor kiezen om een sauna op maat te laten bouwen. Hierdoor benut je de ruimte in de schuine hoek optimaal, en ziet het er ook beter uit. Op dezelfde wijze kan je ook een sauna onder een schuin dak plaatsen.

Hogere prijs

Een sauna op maat heeft vele voordelen, maar natuurlijk staat hier wel een belangrijk nadeel tegenover, en dat is de hogere prijs. Je kiest immers niet voor een standaardmodel, dat al klaarstaat in de toonzaal, maar wel voor een model waar nog extra uren in gestoken moeten worden. Dit heeft natuurlijk een hogere prijs tot gevolg. Hoeveel hoger die prijs zal liggen, hangt af van het aantal aanpassingen dat dient te gebeuren.

Wil je zelf weten wat er mogelijk is, en hoeveel dit eventueel zou kunnen kosten? Neem dan snel contact op met Equano, voor een offerte op maat. Samen bekijken wat er mogelijk is in jouw woning!