Een sauna kopen: wat zijn de richtprijzen?

Een sauna kopen: wat zijn de richtprijzen?

Wie regelmatig naar de sauna gaat, en dat in de toekomst nog van plan is, die is misschien beter af met het kopen van een eigen sauna. Het is een investering waar je misschien zelf niet meteen aan gedacht hebt, maar het kopen van een eigen sauna is tegenwoordig niet meer zo ongewoon. En dat heeft natuurlijk allemaal te maken met de vele voordelen.

Je hoeft niet meer naar een publieke sauna, en je kan gaan wanneer je dat zelf wil. Je moet je eigen sauna natuurlijk ook niet delen met andere mensen. Je hebt de cabine helemaal voor jou alleen, en dat betekent zalige rust. En daar is een sauna natuurlijk voor bedoeld!

Een sauna kopen vergt natuurlijk een zekere investering, al zijn de prijzen al lang niet meer zo hoog als vroeger. Wie regelmatig naar de sauna gaat, heeft zijn investering in een eigen sauna in geen tijd terugverdiend.

Richtprijzen van een sauna

Wat zijn nu eigenlijk de richtprijzen voor een sauna? Wat zijn de prijzen waaraan je je mag verwachten bij het kopen van een sauna? Wel, net zoals bijvoorbeeld auto’s worden ook sauna’s in verschillende prijsklassen ingedeeld, op basis van kwaliteit. Een goedkope sauna, een standaard toonzaalmodel zeg maar, kan je al kopen voor een prijs rond de 1.000 €. Indien we ervan uitgaan dat de gemiddelde prijs van een saunabezoek 25€ bedraagt, dan weet je dat je deze sauna hebt terugverdiend na slechts 40 beurten!

Maar je kan ook sauna’s in hogere prijsklassen kopen. En duurder dat betekent ook bij sauna’s een betere kwaliteit. De sauna’s zijn groter, ze zijn van een betere kwaliteit, en hebben meer accessoires. Betere kwaliteit betekent meestal een betere houtsoort en betere isolatie. Bij accessoires mag je denken aan kleurentherapie, geurtherapie, audiosysteem, enz.

Als gevolg van deze betere kwaliteit en de bijkomende opties, kan de prijs van een sauna oplopen tot 2.000 € en zelfs 3.000 €. Maar zelfs dan is zo’n sauna nog steeds zijn geld waard. Je komt volledig tot rust, en het is goed voor de gezondheid. En op een goede gezondheid staat natuurlijk geen prijs!

Promoties bij Equano

Vind je de prijs van een sauna toch nog steeds te duur? Dan kan je ook eens op de promotiepagina van Equano kijken. Daar vind je toonzaalmodellen aan sterk verminderde prijzen. Een uitgelezen kans om een sauna voor een prikje op de kop te tikken!