Een sauna met kleurentherapie: goed voor rust en harmonie

Een sauna met kleurentherapie: goed voor rust en harmonie

Stress is ongezond, dat weet ondertussen iedereen. Niet alleen zorgt stress voor allerlei kwaaltjes, het kan na verloop van tijd leiden tot een heuse burn-out of zelfs een depressie. Laat het zover zeker niet komen en denk eraan om je af en toe eens heerlijk te ontspannen. Misschien wel in je eigen sauna!

Niet alleen het zalig nietsdoen in de sauna is goed om stress te vermijden. Ook kleurentherapie kan helpen om volledig tot rust te komen. Het is al langer bekend dat kleuren  een rustgevende werking  hebben op het bewustzijn. Het zorgt voor een grotere bewustwording van de zintuigen.

Het effect van verschillende kleuren

Elke kleur heeft een verschillend effect op het lichaam. We overlopen hier even het effect van elke kleur.

Rood: een felle kleur, die de fysieke energie, de vitaliteit, de weerstand, de spontaniteit en de passie verhoogt.

Oranje: de kleur die zorgt voor creativiteit en productiviteit, plezier, optimisme, enthousiasme, en het uiten van emoties.

Geel: een zonnige kleur, die zorgt voor vrolijkheid en humor, maar daarnaast ook de intelligentie, logica en creativiteit stimuleert.

Groen: een kleur die helpt bij het zoeken van de juiste balans, harmonie, liefde, communicatie en ook zorgt voor een sociaal karakter.

Indigo: een kleur die kalmte, liefde, vriendelijkheid, innerlijke vrede, emoties en toewijding in de hand werkt.

Violet: de kleur die intuïtie en verbeeldingskracht, grenzeloze stromingen, meditatie stromingen en artistieke kwaliteiten stimuleert.

Stabiliseren van vibraties

Welk soort stress je lichaam ook teistert, er is altijd een kleur die je weer volledig tot rust brengt. Kleurentherapie is een onderschat middel om je bewustzijn te stimuleren en de vibraties in je lichaam te stabiliseren. Het zijn deze stabilisaties die mee je gezondheid, je rust en harmonie bepalen.

Sauna met kleurentherapie

Sauna met kleurentherapie: de ideale aankoop

Een sauna met kleurentherapie is het ideale middel om stress efficiënt te bestrijden. Bij Equano kunnen we kleurentherapie verwerken in jouw sauna. Je sauna zal dan worden uitgerust met leds, waarbij je zelf je kleur kan kiezen. De kleuren van de leds zullen je volledig tot rust doen komen.

Lijkt zo’n sauna met kleurentherapie jou wel wat? Neem dan snel contact op met ons, en vraag een gratis een vrijblijvende offerte aan. Je hebt ook de mogelijkheid om onze sauna’s uit te proberen in onze testruimte. Zo kan je zelf het heilzame effect van kleurentherapie ervaren.