Een nog grotere saunabeleving dankzij de juiste accessoires

Een nog grotere saunabeleving dankzij de juiste accessoires

Bij een saunabezoek draait het natuurlijk allemaal om de hoge temperaturen. Maar er zijn een aantal accessoires die je bezoek aan de sauna nog aangenamer kunnen maken. Elk zorgen ze er op hun manier voor dat je als herboren uit de sauna komt gestapt.

Geuren

Al eeuwen lang worden etherische oliën opgegoten in de sauna. Niet alleen zal hierdoor de temperatuur nog verder stijgen, de cabine zal ook gevuld worden met heerlijke aroma’s die een rustgevend effect hebben op je lichaam. Enkele voorbeelden van aroma’s zijn:  eucalyptus, sinaasappel, pepermunt, verse munt en melisse.

Kleuren

Niet alleen geuren hebben een rustgevend effect, ook kleuren hebben dat. Elke kleur heeft een apart effect op het lichaam. Zo zal rood je actiever en dynamischer maken, terwijl groen dan weer kalmerend en ontspannend werkt. Geel schenkt levensvreugde, terwijl blauw een versterkend effect heeft.

Audio

Je saunabezoek wordt nog ontspannender, dankzij een audiosysteem die je favoriete muziek door de boxen speelt. Kies voor heerlijke chillout muziek, en je zal helemaal tot rust komen in je eigen sauna.

Dompelbaden

Niet alleen je beleving in de sauna is belangrijk. Je saunabezoek start immers al nog voor je de sauna bent ingestapt. Bereid je voor om de warmte in de sauna dankzij een dompelbad, voetbad of stortemmer. Stuk voor stuk zijn dit uitstekende hulpmiddelen om je voor te bereiden om de warmte in de sauna.

Banken en hoofdsteunen

Je kan natuurlijk pas optimaal relaxen in de sauna met comfortabele bankjes. Kies voor banken in een houtsoort die aangenaam aanvoelt. Wil je pas echt heerlijk onderuit zakken, kies dan ook voor hoofdsteunen en leuningen. Hierdoor ga je heel comfortabel zitten, wat helpt om je volledig op je gemak te voelen.

Thermometers en hygrometers

Iedereen heeft wel zijn eigen favoriete omstandigheden in de sauna. Ben je geen fervente saunaganger, dan kan je de hogere temperaturen waarschijnlijk niet goed verdragen. Om snel je ideale temperatuur en luchtvochtigheid te vinden, kan je ervoor kiezen om een thermometer en hygrometer te installeren.

Onderhoudsproducten

Een nieuwe sauna is leuk, maar hij blijft helaas niet nieuw. Onderhouden is dus de boodschap. En daarvoor zijn er speciale onderhoudsproducten beschikbaar. Een saunareiniger en sauna-olie zijn daar twee voorbeelden van.