Kiezen voor een gezellig sauna design

Kiezen voor een gezellig sauna design

Een sauna hoeft niet zomaar een houten kubus te zijn. Je kan er ook iets heel stijlvol van maken. Meer en meer wordt de aandacht gelegd op het sauna design. Niet alleen moet de sauna er leuk en gezellig uitzien, hij moet natuurlijk ook passen in de rest van je interieur.

Sauna’s in verschillende designs en afmetingen

Sauna’s zijn tegenwoordig te verkrijgen in verschillende designs en afmetingen. Maar vaak dient de sauna geplaatst te worden op een bepaalde plaats in huis, en moet de sauna dus op maat gemaakt worden. De plaats waar je de sauna wil plaatsen zal dus in grote mate het design van de sauna mee bepalen. Kies dus vooraf goed uit waar je de sauna wil gaan bevestigen.

Sauna met kleurentherapie

Naast de afmetingen en de vorm kan je ook kiezen voor verschillende accessoires om je sauna bijkomend in te richten. Bij Equano kan je er bijvoorbeeld voor kiezen om je sauna uit te rusten met led lampen, zodat je in de sauna kan genieten van kleurentherapie. Het is immers bewezen dat sommige kleuren een positief effect uitoefenen op je gezondheid.

Ramen plaatsen in je sauna

Sommige sauna’s zijn voorzien van ramen, die je een ontspannen blik op de weidse natuur bieden. Een raam in je sauna is perfect mogelijk, en biedt een welgekomen afwisseling in het houten interieur. Wel moet je er voor zorgen dat de warmte niet kan ontsnappen via deze ramen. Kies dus voor ramen met dubbele of soms zelf driedubbele beglazing, zodat je er zeker van bent dat de warmte wordt binnengehouden.

Sauna ingericht met kwaliteitshout

Vaak wordt een sauna ingericht met kwaliteitshout, aangezien dit heel traag opwarmt. Hierdoor zal je je niet verbranden wanneer je op de bankjes gaat zitten. Maar het kwaliteitshout zorgt ook voor een gezellige sfeer. Vaak wordt er gekozen voor hout uit de Noord-Europese of Canadese bossen. Dit is niet alleen hard en duurzaam hout, het heeft ook een hele pure uitstraling.

Test onze sauna’s uit

Wil je weten wat er allemaal mogelijk is op vlak van design? Dan hebben wij een interessant adres voor jou: de toonzaal van Equano! Kom er onze nieuwste modellen aanschouwen, en meteen ook uittesten. Wil je nu al weten hoeveel een sauna jou zal kosten? Vraag meer informatie via het contactformulier.