Een moderne sauna met een hip design bij je thuis

Een moderne sauna met een hip design bij je thuis

Wie sauna zegt, denkt al te vaak nog aan een kleine cabine uit traditioneel hout en met een ouderwetse look. Dat is echter voorbijgestreefd. Zeker wie een sauna op maat laat ontwerpen kan er echt een modern designpareltje van maken. Nu al zin om er zelf aan te beginnen? Vraag dan zeker een offerte voor een sauna op maat!

2-in-1 sauna en stoombad

Vroeger moest je steeds de keuze maken tussen een droge sauna of een stoomcabine. Dankzij nieuwe ontwikkelingen is dat echter al lang niet meer zo. Natuurlijk ben je vrij om te kiezen voor de charmes van een authentieke houtkachel met knisperend vuur, maar een elektrische kachel biedt meer saunacomfort, onder andere door zijn meer constante temperatuur. Het neusje van de zalm is echter de combikachel: perfect voor in je moderne sauna. Hiermee heb je een sauna én stoombad in één!

Een moderne sauna met grote ramen

Moderne architectuur kenmerkt zich door grote ramen, en dat is in het design van sauna’s niet anders. Dankzij driedubbel glas geniet je in de sauna van een open en ruimtelijk gevoel zonder dat je je zorgen moet maken over warmteverlies. Kies bijvoorbeeld voor een sauna met een volledig glazen wand: hedendaags en aangenaam. Een moderne sauna met grote ramen is zelfs in de tuin mogelijk!

Het juiste hout voor elke toepassing

Elke sauna – klassiek of modern – wordt ingericht met kwaliteitshout. Dit warmt immers traag op, waardoor je aangenaam op de houten banken kan zitten. Kies wel voor een trendy houtsoort in een lichte kleur.

Sfeerverlichting in een modern design

Bij het design van je moderne sauna speelt ook verlichting een grote rol. Deze kan je prachtig laten inwerken onder de banken, of je kan kleine led-lichtjes in het plafond plaatsen voor een sterrenhemel-effect. Ook gekleurde lampen zijn erg modern, en bovendien hebben de verschillende kleuren een positief effect op je humeur.

Je wellnessruimte thuis modern inrichten

Na een saunabezoek is het belangrijk om meteen een verfrissende douche te nemen om af te koelen. Kies hierbij ook voor een hedendaags exemplaar, bijvoorbeeld een regendouche of inloopdouche. Ook een design ligzetel om even op te relaxen doet je sauna en wellnessruimte er meteen erg modern uitzien!