De charme van een Finse sauna

De charme van een Finse sauna

Van alle types sauna’s is de Finse sauna ongetwijfeld de bekendste. De Finse sauna wordt door velen beschouwd als de meest traditionele sauna. In deze sauna worden hoge temperaturen bereikt. De vochtigheidsgraad wordt op peil gehouden door koud water op hete kolen te gieten. Het is ook deze activiteit die bijdraagt aan de charme van de Finse sauna.

Verschil met infraroodsauna

Er zijn enkele belangrijke verschillen te noteren ten opzichte van een infraroodsauna of infraroodcabine. In tegenstelling tot deze laatste zal de Finse sauna voornamelijk werken op basis van omgevingswarmte. Dit wil zeggen dat de sauna wordt gevuld met hoge temperaturen via hete kolen, terwijl de infraroodcabine werkt op basis van infraroodstralen die rechtstreeks op het lichaam inwerken. De infraroodstralen zorgen voor veel minder omgevingswarmte en zijn dus efficiënter. Daartegenover staat de charme die bij de Finse sauna veel nadrukkelijker aanwezig is.

Gunstige effecten voor de gezondheid

De werking van beide types sauna mag dan wel verschillend zijn, allebei hebben ze hetzelfde doel. Door het lichaam op te warmen zal de huid gereinigd worden. Samen met het zweet verdwijnen ook veel afvalstoffen via huidporiën uit het lichaam. Ook stofwisselingsprocessen in het lichaam zullen sneller verlopen.

Door regelmatig gebruik te maken van een Finse sauna zal je lichaam zich ook beter wapenen tegen ziektes. Als gevolg van de warmte zal het lichaam meer witte bloedcellen aanmaken, die dienen om ziektes te bestrijden. De warmte zal bovendien het bloedvaten openzetten, wat de bloeddoorstroming in het lichaam bevordert. Hierdoor wordt bijvoorbeeld zuurstof beter doorheen het lichaam getransporteerd.

Kom tot rust in de Finse sauna

Maar naast de gunstige effecten voor de gezondheid koop je een Finse sauna voornamelijk voor de charme. Neem plaats op de houten bankjes rond het kacheltje, en praat bij tijdens een ontspannende saunasessie. De Finse sauna is de ideale plaats om wat tijd voor jezelf te nemen en helemaal tot rust te komen.

Zelf ook een Finse sauna?

Wil je ook kunnen genieten van een Finse sauna? Waarom geen sauna bij je thuis plaatsen? Equano is specialist in het plaatsen van een Finse sauna. Neem contact met ons op voor meer informatie, of kom langs in onze toonzaal om onze modellen te bekijken. Je hebt er bovendien de kans om onze sauna’s zelf uit te proberen in onze testruimte.