Biosauna, een gezond alternatief voor de Finse sauna

Biosauna, een gezond alternatief voor de Finse sauna

Naast de traditionele Finse sauna kan je ook kiezen voor een gezond alternatief, namelijk de biosauna. In dit type sauna zal de gewone kachel vervangen worden door een combi kachel, die voorzien is van een waterreservoir. Door de stijging van de temperatuur zal het water in het waterreservoir verdampen, wat de luchtvochtigheid in de sauna doet stijgen.

Biosauna veel draaglijker dan Finse sauna

Bij de biosauna zal de luchtvochtigheid dus een prominente rol spelen, nog meer dan bij de Finse sauna. Met een temperatuur van zo’n 55° à 60° Celsius en een luchtvochtigheid van 40 à 60% is de biosauna veel draaglijker en aangenamer dan een droge sauna, waar temperaturen veel hoger liggen en de vochtigheid lager.

Biosauna met aromatherapie

Een biosauna biedt bovendien nog andere voordelen ten opzichte van een klassieke Finse sauna. Aan het water in het waterreservoir kunnen immers etherische oliën toegevoegd worden, die bij het verdampen van het water heerlijke aroma’s vrijgeven in de sauna. Zo kan je bijvoorbeeld kiezen voor geuren zoals munt, eucalyptus, lavendel, berk, … Het is immers wetenschappelijk bewezen dat aromatherapie een heilzame werking heeft.

Biosauna met kleurentherapie

Niet alleen geurtherapie is goed voor de gemoedsrust, ook kleurentherapie zorgt voor een ontspannen gevoel. De biosauna is uit te rusten met led-lampen, die de sauna vullen met rustgevende kleuren. Afhankelijk van de kleur zal de lichttherapie voor een bepaald effect kunnen zorgen. Zo zal de rode kleur de bloedsomloop in het lichaam stimuleren, en zal groen een gunstig effect hebben op de longen en de luchtwegen.

Biosauna uitproberen bij Equano

Je kan dus met recht en rede zeggen dat de biosauna een gezond alternatief is voor de Finse sauna. Niet alleen heb je heel veel bijkomende opties, het is ook gewoon veel aangenamer om te vertoeven. Wil je de prijs van een biosauna kennen, of zelf eerst even een biosauna uitproberen? Neem dan contact op met Equano om een offerte te vragen, of een afspraak te maken. Kom langs in onze toonzaal, of probeer onze biosauna’s uit in onze testruimte!