Tips om je eigen sauna te kiezen

Sauna kopen tips en advies
Niets zo heerlijk als een eigen sauna! Je geniet wanneer je maar wil van de heilzame werking van de sauna. Snel even ontspannen na een lange werkdag, of uitgebreid genieten op een luie zondag? Met een eigen sauna kan het allemaal. Maar hoe kies je je eigen sauna? Waar moet je rekening mee houden bij het kopen van een sauna, en hoe vind je een sauna die past binnen je budget? Tal van vragen steken de kop op, wij geven er graag een antwoord op!

Verschillende soorten sauna’s

Er bestaan twee verschillende soorten sauna’s:

  • Finse sauna’s: een Finse sauna, ook wel een klassieke sauna genoemd, is een sauna zoals we die allemaal kennen. Deze sauna’s worden verwarmd door water over hete lavastenen te gieten. Op die manier wordt zowel de temperatuur als de vochtigheidsgraad opgedreven. In een Finse sauna ga je automatisch zweten, waardoor de huid tot diep in de poriën wordt gereinigd. Een Finse sauna verbruikt redelijk veel energie, en afhankelijk van het model kan deze niet altijd op het reguliere stroomcircuit worden aangesloten.
  • Infraroodsauna: een infraroodsauna verwarmt op basis van infraroodverlichting. Die infraroodverlichting werkt diep in op de spieren, en helpt zo tegen spier- en gewrichtspijn. Een infraroodsauna is gemakkelijk te installeren, meestal kan je deze gewoon op een regulier stopcontact aansluiten.

Een sauna voor ieder budget

Naast het soort sauna, is natuurlijk ook het budget belangrijk. Voor de goedkoopste modellen betaal je om en bij de 1.000 euro, en een sauna past daarmee eigenlijk in ieders budget. Wil je een grote sauna, met bijkomende accessoires of een sauna volledig op maat? Dan loopt de prijs natuurlijk op, tot ongeveer 3.000 euro maximum. Duurdere sauna’s hebben een betere kwaliteit en zijn beter geïsoleerd.

Bij Equano geniet je regelmatig van promoties op sauna modellen, zodat je met een beetje geluk een sauna voor een prikje op de kop kan tikken.

Tips bij de aankoop van een sauna

  • Vergelijk verschillende modellen in verschillende prijsklassen met elkaar: welk model staat je aan, welk model vind je comfortabel en welk niet?
  • Neem steeds even plaats in de sauna, kijk of er voldoende plaats is en of de sauna comfortabel is.
  • Vergeet niet te informeren naar de extra opties, zoals een geurverspreider of muziek.

Ben je nog niet overtuigd en twijfel je over verschillende modellen? Bij Equano kan je verschillende sauna modellen vrijblijvend testen in de testruimte!